Skip to main content

Informaatiotutkimus & Kieli- ja viestintätieteet & Saamen kieli ja saamelainen kulttuuri: Saamelaisaineistot

Suomi

Saamelaisbibliografiat

Saamelaisbibliografiat ovat viitetietokantoja, joihin on koottu vain saamelaisiin liittyviä aineistoja: kirjoja, lehtiä, artikkeleita, äänitteitä, videoita, nuotteja, verkkoaineistoja jne. Niissä voi hakea jopa ilman hakusanoja, jos halutaan esim. listaus tietyn aikavälin kirjoista tai artikkeleista. Ne eivät sisällä kokotekstejä, mutta niissä on jonkin verran linkkejä vapaasti saatavana oleviin verkkoaineistoihin.

Saamelaisbibliografioihin tallennettava aineisto sijaitsee jossakin kirjastossa, joten muistakin tietokannoista kannattaa hakea, varsinkin muissa kuin Pohjoismaissa julkaistua aineistoa.

Lapin kirjaston tietokanta sisältää Suomen saamelaisbibliografian. Viitetiedot ovat Lapin maakuntakirjaston ja Inarin kunnankirjaston saamelaiskokoelmasta.

Libris sisältää Ruotsin saamelaisbibliografian lisäksi myös Nordiskt jojkarkiv -joikubibliografian. Asiasanoitus on enimmäkseen ruotsiksi ja/tai englanniksi. Bibliografioiden koko sisällön saa listatuksi klikkaamalla hakusivulla Sök/Search-painiketta. Hakutuloksen saa talteen linkkinä tai RSS-syötteenä, viitteet RefWorksiin tai sähköpostiin.

Norjan saamelaisbibliografian asiasanoitus on enimmäkseen norjaksi. Bibliografian koko sisällön saa listatuksi klikkaamalla hakusivulla Sök/Search-painiketta. Viitteet saa talteen RefWorksiin tai sähköpostiin.

Kaikki ovat vapaasti verkossa käytettävissä, joten kirjautumista etäkäyttöön ei tarvita.

Pegasuksen Saame-kokoelma

Oula-Finnassa voi tietyn hyllyluokan kirjat listata Tarkennetun haun sijaintihakuna.

Muita saamelaisaineistoja