Siirry pääsisältöön

Open opas: Etäkäyttölinkin muodostin | Oamk

Kirjaston palvelut henkilökunnalle

Etäkäyttölinkin muodostin oamkilaisille

Voit käyttää alla olevaa lomaketta etäkäyttölinkkien muodostamiseen esim. verkkokursseja varten.

  • Vapaasti verkossa oleviin aineistoihin ei etäkäyttölinkkejä tarvita esim. Youtube ja Theseus.

  • Etäkäyttölinkkejä voit luoda kirjaston hankkimista e-aineistoista. 

  • Tämän sivun käyttö vaatii, että selaimessa javaskriptit ovat sallittuja.

 

1. Kopioi ja liitä alkuperäinen linkki alla olevaan kenttään

Aineiston pysyvän linkin löydät aineistosta esimerkiksi nimillä Permalink, Document URL, Permanent URL tai DOI (Digital Object Identifier). Muut pysyvät linkit voit kopioida alle suoraan, mutta lisää DOI-tunnisteen alkuun http://dx.doi.org/ (esimerkiksi DOI: 10.1109/5.771073 - kopioi muodossa https://doi.org/10.1109/5.771073).

2. Klikkaa painiketta "Luo linkki"

3. Kopioi ja käytä alla olevaa linkkiä verkkomateriaaleissasi

Tarkista käyttöoikeudet

Tarkista mitä e-aineistosopimuksissa sanotaan aineistojen käyttöoikeuksista ja -rajoituksista esim. tulostukseen, linkityksiin ja lähdeviittauksiin liittyen. Kaupallinen käyttö on aina kielletty.

 

Kirjasto hankkii e-aineistoja Kansalliskirjaston FinElib-konsortiolta ja suoraan aineistotoimittajilta. Lue FinElib-aineistojen käyttöoikeudet ao. linkistä. Muiden e-aineistojen kohdalla tutustu käyttämäsi tietokannan omiin käyttöehtoihin. E-aineistolistasta löydät kaikki kirjaston Oamkilaisille tarjoamat e-aineistot. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä kirjastoon  

Etäkäyttö

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston hankkimia maksullisia elektronisia aineistoja Oamkin verkon ulkopuolella. Kirjautumiseen tarvitaan studentsin/staffin käyttäjätunnus ja salasana.

Kysy lisää kirjastosta

Mikäli kohtaat ongelmia tai sinulla on muuten kysyttävää e-aineistojen linkittämisestä, ota yhteyttä kirjastoon.

 

Oppimateriaalien valinta ja käyttö AMKien yhteisillä verkko-opintojaksoilla

eAMK-hankkeessa on tehty opas opettajille, jotka tekevät opintojaksoja ammattikorkeakoulujen yhteiseen verkko-opintotarjontaan, CampusOnline.fi-portaaliin.

Kun ristiinopiskeluperiaatteiden mukaisesti opintojaksojen osallistujat ovat eri ammattikorkeakouluista, on kiinnitettävä mm. erityistä huomiota siihen, että opintojaksoilla käytettävät ja opintojaksojen suorittamiseen vaadittavat tietoaineistot ovat kaikkien opiskelijoiden saatavilla.