Uusi Ebsco-opas

Uusi Ebscon käyttöliittymä | New Ebsco user interface

Ebscon käyttöliittymä uudistuu

Vanha käyttöliittymä on käytössä vuoden 2024 loppuun.

Uutta käyttöliittymää voit alkaa käyttää, mutta huomaa, että ihan kaikki ei (vielä) toimi uudessa kuten vanhassa. Sivulla Mikä muuttuu? kerrotaan muutoksista ja kehittämisaikataulusta. 

Vanhaan Ebscoon tekemäsi käyttäjätunnus toimii uudessa, ja vanhaan tallentamasi haut ja viitteet löytyvät myös uudesta Ebscosta.

Suuri osa toiminnoista pysyy samanlaisina. 

Tietokannat ovat samat ja hakeminen (katkaisumerkit, Boolen operaattorit, läheisyysoperaattorit) ja rajaaminen toimivat kuten ennenkin.

Tällä hetkellä ei toimi tai toimii eri tavalla

  • useiden viitteiden vienti esim. RIS-tiedostoon
    • hakutuloslistasta voi viedä yhden viitteen kerrallaan
    • tallennetuista ja katsotuista viitteistä voi viedä 50 viitettä, jotka on pitänyt siirtää hakutuloslistasta yksi kerrallaan
    • päivitystä tähän lienee tulossa syksyllä 2024
  • hakuhistoriassa ei voi yhdistellä hakuja
    • päivitystä tähän lienee tulossa alkuvuodesta 2025
  • Mendeley Web Importer -siirto hakutuloksesta ei toimi
  • viittaustiedot (Cited References, Times Cited in this Database) eivät näy
    • päivitystä tähän lienee tulossa syksyllä 2024
  • hakukenttiä ei ole käytössä enemmän, kun haetaan vain yhdessä tietokannassa
  • laajennuksia (Expanders: Apply related words, Apply equivalent subjects) ei voi ottaa pois päältä
  • SmartText Searching -hakua ei enää ole
  • julkaisuihin ei voi lisätä muistiinpanoja
  • eBook Collection (EBSCOhost) -e-kirjoja ei voi kuunnella Ebscossa (kuten ei vanhassakaan käyttöliittymässä)
    • päivitystä tähän lienee tulossa v. 2025
    • tällä hetkellä kirjoja voi kuunnella ainakin Edge-selaimella
  • eBook Collection (EBSCOhost) -e-kirjoihin ei voi tehdä varauksia.

Uuden Ebsco-käyttöliittymän parannusten julkaisua voit seurata:

EBSCO is updating the user interface for all their hosted databases. There is no change to the content hosted in each database. The homepage for each database will look different, but the functionality of the search boxes is the same. 

Currently not working or operating in a different way

  • export of several records/references e.g. to a RIS file
    • in a result list one record at a time
    • in the Saved or Viewed up to 50 records, which have been clicked in a result list one record at a time
    • this update is expected in the summer of 2024
  • combining searches in the Search history in not possible
    • this update is expected in the early 2025
  • Mendeley Web Importer doesn't work in search results
  • reference information (Cited References, Times Cited in this Database) no longer exists
    • this update is expected in the autumn of 2024
  • no more search fields when using a single database
  • expanders (Apply related words, Apply equivalent subjects) cannot be turned off
  • SmartText Searching no longer exists
  • notetaking feature no longer exists
  • eBook Collection (EBSCOhost) -e- books cannot be listened in Ebsco interface yet
    • this update is expected in 2025
    • currently Ebsco e-books can be listened to in Edge browser
  • no researvation on the e-book in eBook Collection (EBSCOhost) can be made.

Ebsco | UniOulu

Ebsco | Oamk