LibGuides: Kauppatieteet: Hakuteokset ja sanakirjat

Sanakirjat

Merriam-Webster Online Linkki avautuu uuteen ikkunaan
The Merriam-Webster Online Dictionary is based on the print version of Merriam-Webster's Collegiate® Dictionary, Eleventh Edition. The online dictionary includes the main A-Z listing of the Collegiate Dictionary, as well as the Abbreviations, Foreign Words and Phrases, Biographical Names, and Geographical Names sections of that book. It also includes 1,000 illustrations and 25 tables.
Oxford English Dictionary | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan

Yritys- ja markkinatietoa

Frost & Sullivan | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Frost & Sullivan markkinatietokannasta löydät raportteja eri teknologia-aloilta mm. markkinatrendeistä, uusimmista alan teknologioista ja toimijoista, tulevaisuuden näkymistä ja nousevista aloista. | Käytettävissä yliopiston verkossa ja VPN:n kautta. | Lisätietoa (Patio)
Largest Companies Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Sisältö: Kirjanpito; yritykset; taseet; tilinpäätös
Largestcompanies.com käsittää suurimmat suomalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset yritykset. Sivusto sisältää ajankohtaista tilinpäätöstietoa ja muuta yritystietoa 50 000 pohjoismaisesta yrityksestä, joista noin 20 000 on ruotsalaista, muista maista löytyy 10 000 yrityksen tiedot. Palvelua oli aiemmin nimeltään Sveriges Största Företag. Sivuston takana on Ekonomisk Litteratur AB, joka julkaisee myös Nordicnet.fi -palvelua.
Voitto+ | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Suomalaisten yritysten ja konsernien tilinpäätöstietoja ja tunnuslukuja v. 2013-2020. Voitto+ on käytettävissä yliopistolla kaikilla työasemilla ja etäkäytössä etätyöpöydän kautta. Käyttöoikeus on yliopiston henkilökunnalla ja opiskelijoilla. Tilaus päättynyt v. 2020.
Yritystele Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Yli 250 000 yrityksen ja organisaation yhteystiedot sekä tiedot n. 12 000 tuote- ja tavaramerkkistä.

Tutkimusmenetelmistä

SAGE Research Methods | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Tietoa tutkimusmenetelmistä, tutkimuksen tekemisestä ja tieteellisestä kirjoittamisesta. Sisältää kirjoja, sanakirjoja, hakuteoksia, lehtiartikkeleita, videoita ja podcasteja. | Ohje

Laki- ja virallistietoa

Lainsäädäntöä ja verotusta käsitteleviä hakuteoksia.

Edilex | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Ajantasainen lainsäädäntö jne.
Ajantasainen lainsäädäntö; Juridinen uutis- ja seurantapalvelu; Lakikirjaston juridiset lehdet, artikkelit ja kirjat; Valtiosopimukset ja EU-lainsäädäntö; Hallituksen esitykset, valiokuntamietinnöt, perustuslakivaliokunta-tietokanta ja ministeriöiden julkaisut; Oikeuskäytäntö; Virallistieto: valtioneuvoston viikko, eduskunnan viikko, kirjanpitolautakunnan yleisohjeet, rakentamismääräykset ja verohallinnon ohjeet; Aikakausjulkaisut: JFT, Lakimies, Oikeus ja Ympäristöjuridiikka tuoreimpia 18 kuukauden, Defensor legis tuoreimpia 36 kuukauden numeroita lukuun ottamatta, Verotus-lehti; Asiakirjamallit.
EUR-lex Linkki avautuu uuteen ikkunaan
European union legislation in finnish.
Euroopan unionin lainsäädäntö. Sisältää mm. Virallisen lehden,
Sopimuskokoelman ym.
FINLEX Linkki avautuu uuteen ikkunaan
FINLEX on ilmainen valtion säädöstietopankki, joka sisältää lainsäädäntöä, oikeuskäytäntöä, viranomaismääräyksiä, valtiosopimuksia ja hallituksen esityksiä.

Hakuteoksia

KauppakamariTieto: Ammattikirjasto: Juridiikka | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Ammattikirjastosta on käytössä Juridiikka-osio. | Ohje

Talous
Kansainvälisen CORE-työryhmän taloustieteen perusteiden oppiaineisto ja sanasto verkossa. Ks. lisää ja eri kieliversiot

Encyclopedia of Knowledge Management | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
The Encyclopedia of Knowledge Management provides a broad basis for understanding the issues, technologies, theories, applications, opportunities, and challenges being faced by researchers and organizations today in their quest for knowledge management.
Over 170 contributors from 23 countries have conferred their expertise to this publication, and with 940 definitions and more than 3,600 references, this encyclopedia is the single source for reliable and modern-day research in the field of knowledge management.

Suomen talouselämän vaikuttajat
Pienoiselämäkertoja vuorineuvoksen, teollisuusneuvoksen, kauppaneuvoksen, liikenneneuvoksen, maanviljelysneuvoksen tai nykykäytännön mukaan ensimmäisen ja toisen luokan arvonimen saaneista suomalaisen elinkeinoelämän vaikuttajista 1700-luvulta 2000-luvulle.

Viittaaminen lakeihin ja asetuksiin

Tekstissä

Lakitekstiin viitattaessa ilmoitetaan lain virallinen lyhenne (joka on määriteltävä, kun se esiintyy tekstissä ensimmäistä kertaa), luku, pykälä ja momentti.
Esim. (KPL 3:9.2 §)

Säädöslyhenteiden kirjoitusasun voi tarkistaa Finlex- tai Edilex-tietokannoista, Suomen laki -teoksista tai Suomen säädöskokoelmasta, esim. säädösten lyhenteet ja nimet

Lähdeluettelossa

Kirjanpitolaki 30.12.1997/1336.