LibGuides: Kauppatieteet: Artikkelit / Tietokannat

Mitä mistäkin?

Ulkomaisia lehtiartikkeleita tietystä aiheesta:

Tietty kotimainen tai ulkomainen kirja tai lehti tai kirjoja tietystä aiheesta:

Oula-Finna | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Oulun yliopiston kirjaston painetut ja elektroniset kokoelmat. Kirjautumalla sisään Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella (Haka Login) saat käyttöösi kirjaston e-aineistoja myös Oulun yliopiston verkon ulkopuolelta. Oula-Finna-opas

Tietty kotimainen artikkeli tai kotimaisia artikkeleita tietystä aiheesta:

Arto - kotimaisia artikkeliviitteitä Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Mikä Arto on? | Arton lehtilista
Vinkki: Tee haku yhtä aikaa Artosta ja Journal.fi:n aineistosta Kotimaisia artikkeleita -välilehdellä Oula-Finnassa.
Suomessa painetut aikakauslehdet ovat Oulun yliopiston kirjaston vapaakappalearkistossa, josta ne lainataan lukusalilainaksi.

Tietty ulkomainen artikkeli:

Google Scholar | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Tieteellisten dokumenttien verkkohakupalvelu. Kirjautumalla Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella etäkäyttöön saat käyttöösi maksullisia e-aineistoja myös Oulun yliopiston verkon ulkopuolelta. Ohje

Oulun yliopiston e-opinnäytteitä:

Tälle välilehdelle on koottu tieteenalan keskeisiä tietokantoja.

Siirrä hyvät viitteet talteen viitteidenhallintaohjelmaan. Viitteidenhallintaohjelman avulla voit:

Mendeley Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Mendeley on ilmainen viitteidenhallintaohjelma, jonka avulla voi mm. kerätä viitetietoja eri lähteistä ja jakaa viitteitä muiden kanssa. Mendeleyn avulla voi myös muotoilla tekstiviittaukset sekä lähdeluettelon eri viittaustyylien mukaisesti. Mendeley-opas
Zotero Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Zotero on ilmainen viitteidenhallintaohjelma, jonka avulla voi mm. kerätä viitetietoja eri lähteistä (sis. tuplakontrollin), jakaa viitteitä muiden kanssa ja muotoilla tekstiviittaukset sekä lähdeluettelon eri viittaustyylien mukaisesti. Zotero-opas

LaTeXin (BibTeX) käyttäjälle kätevä ohjelma on myös JabRef.

Yksi käyttöliittymä, monta tietokantaa. Voit tehdä tiedonhaun kaikista tietokannoista yhtä aikaa tai valita yksittäisen tietokannan.

Uusi Ebsco Databases | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Kansainvälisiä eri alojen kokoteksti- ja viitetietokantoja. Voit hakea useasta tietokannasta samanaikaisesti. Uusi Ebsco-opas
Ebsco Databases | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Kansainvälisiä eri alojen kokoteksti- ja viitetietokantoja. Voit hakea useasta tietokannasta samanaikaisesti. Ebsco-opas. Vanha Ebscon käyttöliittymä käytössä vuoden 2024 loppuun. Uusi Ebsco-opas
Business Source Ultimate (EBSCO) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
E-lehtiä, yritystietoa, maa- ja toimialaraportteja, videoita liiketalouden, kaupan ja yrittäjyyden aloilta. | EBSCO-pikaopas | Content info
Academic Search Ultimate (EBSCO) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Tieteellisiä kokotekstilehtiä eri tieteenaloilta. Ebsco-opas
EconLit (EBSCO) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Taloustieteellisen tutkimuksen tietokanta, joka sisältää kokotekstiartikkeleita ja artikkeliviitteitä. Ebsco-opas
eBook Collection (Ebsco) | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monitieteinen. E-kirjoja. | Ebsco ebooks -ohje

Kaikissa ProQuest-tietokannoissa on sama käyttöliittymä. Useimmissa tietokannoissa oma thesaurus l asiasanasto.

ProQuest Databases | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Kansainvälisiä eri alojen kokoteksti- ja viitetietokantoja. Tiedonhakuja voi tehdä kaikista tietokannoista yhtä aikaa tai yhdestä tai useammasta erikseen. ProQuest-opas
Business databases (ProQuest) | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Business databases(ProQuest) -tietokantaryhmä sisältää useita tietokantoja taloustieteiden eri aloilta. Tiedonhakuja voi tehdä joko valituista tietokannoista tai kaikista tietokannoista yhtä aikaa.
Sisältää tietokannat:
- ABI/INFORM Collection (Dateline, Global, Trade & Industry)
- Accounting, Tax & Banking Collection
- Asian & European Business Collection
- Business Market Research Collection
- Canadian Business & Current Affairs Database
ABI/INFORM Collection (ProQuest) | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Kansainvälinen kauppatieteellisen alan kirjallisuutta sisältävä tietokanta. Ohje

Sekä Scopus että Web of Science sisältävät myös viittaustietoja.

Scopus | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monitieteinen viittaustietokanta. Scopus-opas | Ongelmia Scopuksen käytössä?
Web of Science | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monitieteinen viittaus- ja tiivistelmätietokanta. Web of Science -opas

Google Scholar | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Tieteellisten dokumenttien verkkohakupalvelu. Kirjautumalla Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella etäkäyttöön saat käyttöösi maksullisia e-aineistoja myös Oulun yliopiston verkon ulkopuolelta. Ohje

Tekoäly tiedonhaussa -opas | Oulun yliopiston kirjasto
Lisätietoa | More info Pienennä | Less info
Lue ensin: Tekoälyn vastuullinen käyttö opiskelun tukena, ks. Oulun yliopiston linjaukset.
Tämä kirjaston opas esittelee muutamia tekoälyä tiedonhaussa hyödyntäviä työkaluja.

Sähköposti
informationservice(at)oulu.fi
Varaa aika tiedonhaun ohjaukseen
yksin tai yhdessä, etäyhteydellä tai paikan päällä.
Chatti
ma–pe klo 9–15
Puhelimitse tai paikan päällä kirjastoissa
Tietopalvelu toimipisteissä: Pegasus-kirjasto, Lääketieteen kirjasto, Soten kirjasto, Oulaisten oppimiskeskus.