Siirry pääsisältöön

Fysiikan, matematiikan ja tähtitieteen tiedonhakuopas: Lehdet

Työskentele kotona tai kampuksella

E-aineistoihin pääset  Oula-Finnan ja Tiedonhaun tieteenalaoppaiden kautta. Kirjaston e-aineistot ovat käytössäsi 24/7.

Kampuksilla saat e-aineistot käyttöösi kirjautumalla yliopiston verkossa oleville työasemille tai langattomaan Eduroam-verkkoon Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella. Kampusten ulkopuolella pääset yliopiston verkkoon käyttämällä VPN-palvelua tai etätyöpöytää.

E-aineistoja voi myös käyttää yliopiston verkon ulkopuolelta etäkäyttäjänä. Lue tarkemmat ohjeet etäkäyttöön.

Tieteenalakohtaiset lehtilistat

Oulun yliopiston kirjaston tilaamat lehdet

Kaikki kirjaston tilaamat lehdet löytyvät Oula-Finnasta. Lehtiä voi myös listata tieteenaloittain: valitse tieteenala Oula-Finnan vasemman reunan valikosta.

Fysiikan ja matematiikan lehtiä sisältäviä kokotekstitietokantoja

Kustantajien omissa tietokannoissa voit selata kyseisen kustantajan julkaisuja. Usein voit myös tehdä aiheenmukaisia hakuja ja kohdistaa hakusi artikkeleiden kokotekstiin. Huomaa, että kaikkiin lehtiin ei ole käyttöoikeutta, eikä kaikkia lehtiä tilata suoraan kustantajalta.

SCImago Journal & Country Rank on portaali, jonka tieteenalakohtaiset lehtilistat on koottu Scopus® -tietokannan sisältämien tietojen mukaan.

Journal Citation Reports (JCR) mahdollistaa Web of Science -tietokantaan sisältyvien lehtien vartailun ja arvioinnin. Tietokannan sisältämät yli 10000 lehteä on jaoteltu yli 200 tieteenalakohtaiseen kategoriaan.

Sanomalehtiä

Lehden tai lehtiartikkelin saatavuus

Tietokantojen viitetietojen yhteydessä on yleensä linkki kokotekstiin. Artikkelin tai kirjan kokotekstin etsimiseen voi kokeilla myös seuraavia keinoja:

Lehtien arviointi

Luotettavan tieteellisen lehden ominaisuuksia ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Kriittinen vertaisarviointi (referee, peer review).
  • Indeksoidaan tietokannoissa, joissa on vain laadukkaita vertaisarvioituja lehtiä (Scopus, Web of Science). Joissakin tietokannoissa on mahdollista rajata hakutulos vain vertaisarvioiduissa lehdissä julkaistuihin artikkeleihin.
  • Lehdessä julkaistuihin artikkeleihin viitataan paljon

Työkaluja lehtien arviointiin

Oppaita lehtien käytöstä ja niissä julkaisemisesta