LibGuides: Fysiikan, matematiikan ja tähtitieteen tiedonhakuopas: Kirjat, lehdet ja artikkelit

Artikkelin tai kirjan kokotekstin saatavuus

Tietokantojen viitetietojen yhteydessä on yleensä linkki kokotekstiin. Artikkelin tai kirjan kokotekstin etsimiseen voi käyttää myös seuraavia keinoja:

Oula-Finna | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Oulun yliopiston kirjaston painetut ja elektroniset kokoelmat. Kirjautumalla sisään Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella (Haka Login) saat käyttöösi kirjaston e-aineistoja myös Oulun yliopiston verkon ulkopuolelta. Oula-Finna-opas
Google Scholar | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Tieteellisten dokumenttien verkkohakupalvelu. Kirjautumalla Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella etäkäyttöön saat käyttöösi maksullisia e-aineistoja myös Oulun yliopiston verkon ulkopuolelta. Ohje
arXiv e-print archive Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Palvelusta voi hakea ennakkojulkaisuja, eli ns. preprinttejä fysiikan, matematiikan, tietojenkäsittelytieteiden ja kvantitatiivisen biologian aloilta. arXiv -pikaopas
ArXiv -palvelusta voi hakea ennakkojulkaisuja, eli ns. preprinttejä fysiikan, matematiikan, tietojenkäsittelytieteiden ja kvantitatiivisen biologian aloilta. Palvelussa myös tiedot artikkeleiden saamista viittauksista. Palvelua ylläpitää Cornellin yliopisto, ja palvelussa julkaiseminen noudattaa ko. yliopiston laadullisia standardeja.

Asenna LibKey Nomad
Valitse sivun alaosasta selaimesi ja asenna lisäosa. Valitse organisaatiolistalta University of Oulu tai Oulu University of Applied Sciences (OAMK).
Alternative access – vaihtoehtoisia väyliä artikkeleihin
FInELibin vinkit: miten saada käyttöön tieteellinen artikkeli, jos organisaatiolla ei ole voimassaolevaa lisenssisopimusta kyseiseen lehteen
Kuopion Varastokirjasto
Tilaa aineistoa Varastokirjastosta. Tilaaminen on maksutonta Oulun yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille.
Kaukopalvelu
Kaukopalvelu on kirjastojen välistä lainaus- ja jäljennepalvelutoimintaa. Asiakkaan käyttöön tilataan muista kirjastoista alkuperäisinä tai jäljenteinä sellaisia julkaisuja, joita omassa kirjastossa ei ole.
Tee hankintaehdotus
Puuttuuko kirjaston kokoelmista tarvitsemaasi tutkimus- tai kurssikirjallisuutta? Tee hankintaehdotus.

Fysiikan ja matematiikan lehtiä sisältäviä kokotekstitietokantoja

Kustantajien omissa tietokannoissa voit selata kyseisen kustantajan julkaisuja. Usein voit myös tehdä aiheenmukaisia hakuja ja kohdistaa hakusi artikkeleiden kokotekstiin. Huomaa, että kustantajien kaikkiin lehtiin ei ole käyttöoikeutta, eikä kaikkia lehtiä tilata suoraan kustantajalta. Oulun yliopiston tilaamat lehdet löytyvät saatavuustietoineen Oula-Finnasta lehden nimellä.

Lehtinimekkeet voi myös listata tieteenaloittain sivulla Oula-Finna: Selaa lehtiä.

E-lehdet-opas
Tietoa elektronisista lehdistä ja e-lehtitietokannoista. Sanastoa.

Annual Reviews | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Erityisesti katsausartikkeleistaan tunnettuja lehtiä eri tieteenaloilta.
ScienceDirect (Elsevier) | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Elsevier-kustantamon monitieteinen tietokanta, lehdet kokoteksteinä v. 1995 alkaen. | ScienceDirect-ohje
SpringerLink | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Springer-kustantamon monitieteinen tietokanta, sis. mm. lehtiä, kirjoja, konferenssijulkaisuja. Ohje
Wiley Online Library | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monitieteinen. E-lehtiä ja e-kirjoja. Ohje
JSTOR | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monitieteinen, kokotekstilehtiä, joista vanhimmat ovat 1800-luvulta. Ohje
Scitation Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Scitation on American Institute of Physics -järjestön ylläpitämä julkaisualusta. Scitationin hakukoneella voi tehdä hakuja julkaisuista. Sisältää myös viittaustietoja,
Nature | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Nature on yksi arvostetuimmista monitieteisistä kausijulkaisuista. Nature Publishing Group julkaisee myös muita lehtiä eri tieteenaloilta.
Science | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Viikoittain ilmestyvä arvostettu luonnontieteisiin painottunut tiedelehti. Tutkimusartikkeleiden lisäksi julkaisee mm. tiedeuutisia.
PLOS-Public Library of Science Linkki avautuu uuteen ikkunaan
PLoS julkaisee avoimesti saatavia vertaisarvioituja lehtiä biotieteiden ja lääketieteen aloilta.
DOAJ - Directory of Open Access Journals Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Kansainvälinen open access -lehtien hakupalvelu. Lisätietoa

E-kirjatietokantoja

E-kirjatietokannoissa voi tehdä hakuja kirjojen sisältöön. Kirjat löytyvät otsikoidensa kautta myös Oula-Finna -tietokannasta.

E-kirjat-opas
Tietoa Oulun yliopiston hankkimien e-kirjojen käytöstä ja saavutettavuudesta, e-kirjatietokannoista, lukemiseen tarvittavista ohjelmista ja lataamisesta omalle tietokoneelle.

eBook Collection (Ebsco) | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monitieteinen. E-kirjoja. | Ebsco ebooks -ohje
Uusi/New eBook Collection (Ebsco) | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monitieteinen. E-kirjoja. / Multidisciplinary. E-books. | Ohje/Guide
Ebook Central (ProQuest) | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
E-kirjoja. Monitieteinen. | Ebook Central -ohje
Elsevier Books on ScienceDirect | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monitieteinen. E-kirjoja. | Ohje
Knovel Critical Tables | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
This important, interactive Knovel reference contains tables of physical, solvent, and thermodynamic properties.
This important, interactive Knovel reference contains tables of physical, solvent, and thermodynamic properties. The physical property tables alone include over 21,000 inorganic and organic compounds, and pure substances. The solvent property tables have data for 385 common solvents, and the thermodynamic property tables have data for over 15,000 compounds. Additionally, several tables make use of the interactive Equation Plotter to plot thermodynamic properties as a function of temperature.
Each table is fully interactive and searchable by keyword and numeric property value. The thermodynamic tables feature an Equation Plotter that graphically represents the temperature correlation relationships and allows for easy calculation and plotting of the properties.
Smithsonian Physical Tables (9th Revised Edition) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
901 tables of common physical and chemical data.
Originally published by Smithsonian Institution Press in 1954, this classic reference source comprises 901 tables of common physical and chemical data. The information provided is broad in scope. It is of general interest to scientists and engineers, and of particular interest to those involved with physics in its larger sense. In 2003, Knovel undertook the conversion of this publication into full-text searchable electronic format that makes data easily accessible.
Google Books Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Sisältää tietoja kirjoista ja/tai sisällön esikatselun ja/tai kokotekstin.

Sanoma- ja aikakauslehtiä

Vaikka Oula-Finnan haulla löytyvästä sanoma- tai aikakauslehtinimekkeestä ei olisi linkkiä e-versioon, voi lehti löytyä näistä palveluista.

ePress | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Suomalaisia paikallis- ja maakuntalehtiä digitaalisina näköisversioina heti niiden ilmestyttyä. Lehdet ovat luettavissa jopa 2 vuoden ajalta. Lehtiä voi lukea Oulun yliopiston verkossa. 3 yhtäaikaista käyttäjää. | Finnish local newspapers. No off-campus access.
PressReader | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
PressReader sisältää tuhansia sanoma- ja aikakauslehtiä, yli sadasta eri maasta, kymmenillä eri kielillä. Katevuodet vaihtelevat, voivat olla useita vuosia. Ei rajoituksia samanaikaisten käyttäjien määrässä. | Help Center | Mobile App

Luotettava tieteellisen julkaisun tunnusmerkkejä

Vertaisarviointi (referee, peer review) eli ennakkotarkastus riippumattomien asiantuntijoiden toimesta.
Löytyy tietokannasta, jossa on vain laadukkaita vertaisarvioituja julkaisuja (PubMed, Scopus, Web of Science).
Joissakin tietokannoissa on mahdollista rajata hakutulos vain vertaisarvioiduissa lehdissä julkaistuihin artikkeleihin (Oula-Finna, Ebsco).

JUFO-portaali Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Julkaisufoorumin palvelu, jossa on arvioitu vertaisarvioituja kansainvälisiä ja kotimaisia tieteellisiä lehtiä/sarjoja sekä konferensseja ja kirjakustantajia.
Ulrichsweb - Global serials directory | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Ulrichsweb sisältää tietoa lehdistä, mm. vertaisarvioinnin. Vain Oulun yliopiston käytössä.

Julkaisumetriikka

Vastuullinen julkaisumetriikan käyttö Oulun yliopistossa
Kansallinen julkaisumetriikkaopas
Oppaassa on esitelty julkaisumetriikkaan liittyvät keskeisimmät käsitteet sekä miten erilaisia kohteita voidaan julkaisujen perusteella analysoida. Erilaiset indikaattorit, tiedonlähteet ja työkalut esitellään monipuolisesti.

Journal Citation Reports (JCR) | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Web of Science -tietokannan viittausaineistoon perustuvat lehtien Impact Factor (IF) -arvot löytyvät JCR-tietokannasta. Lisätietoa JCR-tietokannasta | Lisätietoa Impact Factorista | JCR Support & Training
SJR - SCImago Journal & Country Rank Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Portaali, joka sisältää Scopus-tietokannan aineiston perusteella kehitettyjä indikaattoreita lehtien ja maiden arviointiin. Esim. SJR-indikaattori perustuu Scopuksen viittausaineistoon. Lisätietoa SCImago Journal & Country Rank-palvelusta
Lisätietoa SJR indikaattorista.
Lisätietoa

Muita tietoaineistoja

Erikoiskokoelmat
EU-tieto
Lainsäädäntö ja virallistieto
Patentit
Standardit
Tilastot
Vapaakappaleaineisto / Tutkain-hanke

Fysiikan, matematiikan ja tähtitieteen tiedonhakuopas: Kirjat, lehdet ja artikkelit

Työskentele kotona tai kampuksella