Tietojenkäsittelytieteiden, sähkö-, tietoliikenne- ja tietotekniikan tiedonhakuopas: Artikkelit/Tietokannat

Tieteelliset hakukoneet

Hakusanojen etsiminen

Alla olevat työkalut ovat hyödyllisiä minkä tahansa aiheen kohdalla. Lisää hakusanojen etsimisestä Tieteellisen tiedonhankinnan oppaassa.

Internet-lähteiden arviointi

Internet-lähteitä tulee arvioida kriittisesti ottaen huomioon tietojen luotettavuus, lähteen pysyvyys, dokumentin saatavuus ja tekijänoikeuskysymykset.

Ohjeita Internet-lähteiden arviointiin:

Keskeisimmät viitetietokannat

Keskeiset kokotekstitietokannat

Artikkelin saatavuus

Lehtiartikkelien etsimiseen kannattaa kokeilla alla olevia työkaluja:

Artikkelien arviointi

Viitteidenhallinta

uusirefworks

Siirrä hyvät viitteet talteen RefWorks- tai New RefWorks -viitteidenhallintaohjelmaan.

RefWorksin avulla voit:
- luoda tietokannan itse valituista viitteistä
- kirjoittaa lähdeviitteet tekstiin
- tehdä lähdeluettelon
- jakaa viitteitä muille

RefWorks-opas

New RefWorks -opas

Lisäksi avoimesti saatavia viitteidenhallintaohjelmia, mm. Mendeley, BibTeX, Zotero.

Mendeley-opas (Tampereen yliopiston kirjasto)

Viittausseuranta

Viittausseuranta tarkoittaa automaattisen uutuusseurannan asettamista tietyn artikkelin tai tietyn tutkijan kirjoittamien artikkelien saamille uusille viittauksille.