Näiltä sivuilta löydät mm. oman alasi keskeisiä tietokantoja artikkeleiden, kirjojen, lehtien ja opinnäytteiden hakemiseen.
Jos sinulla on kysyttävää, kommentoitavaa tai ehdotuksia koskien sivuja, ota yhteyttä Tiedekirjasto Pegasuksen tietopalveluun.
Käytä etäkäytössä Haka-kirjautumista. |
|
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Laaja sanavarasto on hyvä myös tiedonhaussa.
Katkaise hakusanat: esim. taloustie*-sanalla saa muodot 'taloustiede', 'taloustieteelliseen, 'taloustieteilijöilläkin' jne. Tietokantojen yleisin katkaisumerkki on asteriski eli tähtimerkki (*).
Vaihtoehtoiset termit erotetaan OR-operaattorilla: esim. SMEs* OR "small and medium-size* enterprise*" OR pk-yrity*
Hakuun lisätään toinen aihepiiri rajaavalla AND-operaattorilla: (SMEs* OR "small and medium-size* enterprise*" OR pk-yrity*) AND globali?ation.
Monissa tietokannoissa on mahdollista huomioida myös hakusanojen erilaiset kirjoitusasut, esim globalization/globalisation.
Vapaasanahaussa haku kohdistuu tietueen kaikkiin hakukelpoisiin kenttiin ja kokotekstejä sisältävissä tietokannoissa jopa koko tekstiin. Kokeile myös haun rajausta otsikkoon, tiivistelmään ja asiasanoihin.
Katso lisää tieteellisestä tiedonhausta Tieteellisen tiedonhankinnan oppaasta.
Varaa aika tiedonhaun opastukseen Tiedekirjasto Pegasuksen tietopalvelusta.
Tiedonhankinnan opetuksessa opit hyödyntämään tehokkaasti tietokantoja, e-aineistoja ja muita tieteellisiä tiedonlähteitä.
Kirjaston webbi-sivuilla on myös itseopiskelumateriaalia, josta voit kerrata tai tarkistaa tiedonhankintaan ja viitteiden arviointiin liittyviä asioita.
Siirrä hyvät viitteet talteen New RefWorks -viitteidenhallintaohjelmaan.
RefWorksin avulla voit:
- luoda tietokannan itse valituista viitteistä
- kirjoittaa lähdeviitteet tekstiin
- tehdä lähdeluettelon
- jakaa viitteitä muille
Vanhaan RefWorks-versioon pääset tästä