Laturi-opas

Hyväksytyn opinnäytetyön arvioinnin avaaminen, tallentaminen ja tulostaminen

Kun opinnäytetyö on hyväksytty, siirtyy se Laturissa Arkistoitu -tilaan. Arkistoituja töitä pääset tarkastelemaan kirjautumalla Laturiin (https://laturi.oulu.fi) ja valitsemalla päävalikosta Kandit tai Gradut riippuen siitä, kumpi etsimäsi opinnäytetyö on. Avautuvalta sivulta valitse kohta Näytä arkistoidut.  

Oman opinnäytetyösi pääset hakemaan hakutoiminnolla, joko kirjoittamalla hakukenttään oman nimesi tai työsi otsikon.

Kun oman työsi pääsivu aukeaa sinulle, mene pääsivulla kohtaan Tarkastaminen. Klikkaa tässä kohdassa joko tiedekunnan arviointilomakkeen linkkiä tai linkin vieressä olevaa PDF-tiedoston kuvaketta. Kummastakin avautuu sinulle täytetty arviointilomake, josta pääset näkemään työsi arvioinnin. PDF-tiedoston kautta arviointilomake on myös helppo tallentaa tai tulostaa itselle talteen.  

HUOM! Jos arvioitilomakkeelle on lisätty erikseen PDF-tiedosto (esimerkiksi gradun sanallinen arviointi on ladattu Laturiin valmiiksi PDF-muotoisena eikä sitä ole aukikirjoitettu itse järjestelmän arviointilomakkeelle), näkyy tämä PDF-tiedosto Tarkastaminen-kohdan alalaidassa kohdassa Liitetiedosto. Tämän erillisen PDF-lomakkeen, voit avata, tallentaa tai tulostaa itsellesi. Mahdollinen erillinen PDF-tiedosto löytyy myös arviointilomakkeelta, mikäli avaat sen tiedekunnan arviointilomakkeen linkistä. 

Tiedekunnasta ja tutkinto-ohjelmasta riippuen arviointiin liittyviä asioita voi olla näkyvillä työsi pääsivulla myös kohdassa Hyväksyminen ja arvostelu. Tässä kohdassa näkyy yleensä työn lopullinen arvosana sekä mahdollinen Hyväksyjän tekemä sanallinen lausunto tai huomiot opiskelijalle. 

HUOM! Joissakin tiedekunnissa ja tutkinto-ohjelmissa tarkastajien lausunto on ainoa ja lopullinen gradun lausunto eikä silloin kohdassa Hyväksyminen ja arvostelu näy välttämättä mitään tai näkyy pelkkä työn lopullinen arvosana. 

Hyväksytyn opinnäytetyön arviointiin tutustuminen (pdf)