Siirry pääsisältöön

Acta Universitatis Ouluensis -opinnäyteopas: Painaminen PunaMustan kirjapainossa

Painaminen PunaMustan kirjapainossa

Julkaisut painetaan PunaMusta Oy:n kirjapainossa. Kun väittelijä on tehnyt sarjatoimittajan edellyttämät korjaukset ja työ on sen jälkeen hyväksytty, tekijä ilmoittaa PunaMustaan yhteystietonsa ja sopii samalla painoaikataulusta.

Paino saa painaa kirjan vasta saatuaan sarjatoimittajalta allekirjoite­tun julkaisusopimuksen ja tekijän luvan. Paino saa tarvittavat tiedostot suoraan toimituksesta. Painatukseen on varattava riittävästi aikaa eli vähintään 8 työpäivää. Väitöskirjan on oltava painettuna ja julkisesti esillä seitsemän päivää ennen väitöspäivää.

Jos kirjaan tulee värisivuja, tekijän on sovittava siitä suoraan painon kanssa. Hän maksaa värisivut itse. Tekijät tilaavat usein ilmaisjakelukappaleiden lisäksi omin kustannuksin lisäkappaleita. Jos jokin muu taho maksaa ne, tekijä ilmoittaa hyvissä ajoin PunaMustan laskuttajalle maksajan laskutustiedot viitenumeroineen.

Ennen painamista PunaMusta tekee kirjasta oikovedoksen, joka lähetetään tekijälle sähköpostilla hyväksyttäväksi. Oikovedokseen voi tehdä vain selviä painoteknisistä ongelmista johtuvia korjauksia. Saamasi vedos ei ole väitöskirjan oikolukua tai kuvien laadun tarkistamista varten.  Olet jo aikaisemmin oikolukenut väitöskirjasi ja tehnyt kuvat ohjeistuksen mukaisesti, ja sinä ja sarjatoimittaja olette hyväksyneet työn painoa varten.

Painatusprosessin kesto 8 työpäivää edellyttää sähköistä vedosliikennettä. Jotta väitöskirjan painatusprosessin aikataulu voidaan taata, kuittaathan saamasi vedoksen hyväksymisen vuorokauden kuluessa. Jos kuitenkin haluat painetun oikovedoksen, siitä on sovittava eriksen painon kanssa. Tämä pidentää painatusprosessia. Korjausten teettäminen suoraan PunaMustassa ei ole mahdollista. Väittelijän täytyy hyväksyttää kaikki korjaukset ensin sarjatoimittajalla, jolloin prosessi alkaa aina alusta ja vie aikaa. PunaMusta myös veloittaa väittelijää lisätöihin menevästä ajasta.

Paino merkitsee julkaisusopimukseen, että tekijä on hyväksynyt kirjan painettavaksi, ja sen jälkeen lopullinen versio pai­netaan.

 

PunaMusta -kirjapaino

actaoulu(at)punamusta.com
Puh. 010 230 8375

 

Taittopalvelut ja hintalaskuri