Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Acta Universitatis Ouluensis -opinnäyteopas: Painaminen PunaMustan kirjapainossa

Painaminen PunaMustan kirjapainossa

Julkaisut painetaan PunaMusta Oy:n kirjapainossa. Kun väittelijä on tehnyt sarjatoimittajan edellyttämät korjaukset ja työ on sen jälkeen hyväksytty, tekijä ilmoittaa PunaMustaan yhteystietonsa ja sopii samalla painoaikataulusta.

Paino saa painaa kirjan vasta saatuaan sarjatoimittajalta allekirjoite­tun julkaisusopimuksen ja tekijän luvan. Paino saa tarvittavat tiedostot suoraan toimituksesta. Painatukseen on varattava riittävästi aikaa eli vähintään kaksi viikkoa. Väitöskirjan on oltava painettuna ja julkisesti esillä seitsemän päivää ennen väitöspäivää.

Jos kirjaan tulee värisivuja, tekijän on sovittava siitä suoraan painon kanssa. Hän maksaa värisivut itse. Tekijät tilaavat usein ilmaisjakelukappeleiden lisäksi omin kustannuksin lisäkappaleita. Jos jokin muu taho maksaa ne, tekijä ilmoittaa hyvissä ajoin PunaMustan laskuttajalle maksajan laskutustiedot viitenumeroineen.

Ennen painamista PunaMusta tekee kirjasta paperisen oikovedoksen, joka lähetetään tekijän osoitteeseen hyväksyttäväksi. Oikovedokseen voi tehdä vain selviä painoteknisistä ongelmista johtuvia korjauksia. Paino merkitsee julkaisusopimukseen, että tekijä on hyväksynyt kirjan painettavaksi, ja sen jälkeen lopullinen versio pai­netaan.

 

PunaMusta -kirjapaino

Asiakaspalvelu Vantaa
asiakaspalvelu.vantaa(at)punamusta.com
Puh. 010 230 8375

 

Taittopalvelut ja hintalaskuri