Siirry pääsisältöön

Acta Universitatis Ouluensis -opinnäyteopas: Sarjatoimittajan tekemä tarkastus

Sarjatoimittajan tekemä tarkastus

Kun julkaisemista varten tarvittava materiaali on toimituksessa, väitöskirjalle tehdään tietyt tekniset muutokset, annetaan sarjanumero ja ISBN-tunnukset.

Koko materiaali lähetetään toimituksesta yhtä aikaa sarjatoimittajalle, ja tästä ilmoitetaan tekijälle. Vasta tämän jälkeen tekijä ottaa yhteyttä sarjatoimitta­jaan ja sopii hänen kanssaan tapaamisesta tai puhelinneuvottelusta.

Sarjatoimittajan tapaamisessa tekijä voi vielä ehdottaa selkeiden virheiden korjauksia. Sarjatoimittaja käy läpi sopimukset, luvat ym. ja tekee mahdolliset yhteenveto-osaa koskevat korjausvaatimukset.

Tapaamisen jälkeen väittelijä pyytää toimituksesta työn Word-tiedoston. Hän tekee siihen sarjatoimittajan hyväksymät korjaukset ja lähettää tiedoston takaisin toimitukseen. Myös silloin, jos muutoksia ei tule, tekijä on yhteydessä toimitukseen, josta hän saa serveriosoitteen painoa varten. Jos yhteenveto on taitettu PunaMustassa, väittelijä toimittaa sarjatoimittajan edellyttämät muutokset painon tehtäviksi. Tämän jälkeen käsikirjoi­tukseen ei enää tehdä muutoksia. Kun sarjatoimittaja on lopullisesti hyväksynyt julkaisun, hän toimittaa allekirjoittamansa julkaisusopimuksen pai­noon.

Koristekuva