Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Acta Universitatis Ouluensis -opinnäyteopas: Julkaisusopimus

Julkaisusopimus

Väitöskirjan tekijä täyttää julkaisusopimuslomakkeen kentät kirjan julkaisukielellä. Sopimuksen täydentäminen myöhemmin ei ole enää mahdollista. Tekijä tallentaa lomakkeen PDF-tiedostona muodossa: JULKAISUSOPIMUS_Sukunimi_Etunimi.pdf. PDF-lomake täytetään Adobe Reader-ohjelmalla.

Huom. Vaikka koneelle olisi asennettu Adobe Reader-ohjelma, järjestelmä saattaa silti käyttää pdf-tiedostojen avaamiseen sisäänrakennettua PDF-lukija -sovellusta, jolloin lomake ei ole elektronisesti täytettävissä. Tällöin lomake tallennetaan omalle koneelle ja avataan Adobe Reader-ohjelmalla.

Tekijä lähettää lomakkeen tiedekuntansa johtavan koulutusasiantuntijan vahvistettavaksi sähköpostin liitetiedostona tiedekunnan lähipalveluiden sähköpostiosoitteeseen.

Koulutusasiantuntija tarkistaa ja tarvittaessa korjaa tiedot, lisää väittelyluvan myöntämisen päivämäärään ja vahvistaa lomakkeen nimellään. Hän lähettää lomakkeen sähköpostin liitteenä sekä tekijälle että Acta-sarjan toimitukseen: acta.toimitus(at)oulu.fi.

Toimituksessa lomakkeeseen lisätään sarjanumero ja ISBN-tunnukset sekä ladataan lomake sähköiseen allekirjoituspalveluun (UniOulu Sign) väittelijälle ja sarjatoimittajalle sähköisesti allekirjoitettavaksi. Allekirjoituspyynnön vastaanottaja saa sähköpostiinsa viestin, joka sisältää linkin allekirjoituspyyntöön. Siirtyminen allekirjoituspyyntöön tapahtuu napsauttamalla viestissä olevaa Avaa dokumentti -linkkiä.

Allekirjoittamalla julkaisusopimuksen tekijä vastaa laatimansa aineiston alkuperäisyydestä. Sarjassa edellytetään, että tekijä pyytää luvat kuvien, kuvioiden, taulukoiden ym. sellaisen aineiston uudelleenjulkaisemista varten, joka ei ole suora sitaattioikeuden mukainen tekstilainaus. Lainausten yhteyteen, esimerkiksi kuva- tai taulukkoteksteihin, lisätään lupatiedot (esimerkkejä). Julkaisusopimuksessa tekijä sitoutuu siihen, että jos kirjoitus tai sen osia ha­lutaan myöhemmin julkaista muualla, siihen on pyydettävä lupa Acta-sarjan toimituksesta.
Koristekuva