Siirry pääsisältöön

Acta Universitatis Ouluensis -opinnäyteopas: Julkaisusopimus

Julkaisusopimus

Väitöskirjan tekijä täyttää julkaisusopimuslomakkeen kentät kirjan julkaisukielellä. Kaikki tekijälle tarkoitetut kentät on täytettävä ennen lomakkeen lähettämistä tutkijakoulun vahvistettavaksi. Sopimuksen täydentäminen myöhemmin ei ole enää mahdollista. Tekijä tallentaa lomakkeen PDF-tiedostona muodossa: JULKAISUSOPIMUS_Sukunimi_Etunimi.pdf. PDF-lomake täytetään Adobe Reader-ohjelmalla.

Huom. Vaikka koneelle olisi asennettu Adobe Reader-ohjelma, järjestelmä saattaa silti käyttää pdf-tiedostojen avaamiseen sisäänrakennettua PDF-lukija -sovellusta, jolloin lomake ei ole elektronisesti täytettävissä. Tällöin lomake tallennetaan omalle koneelle ja avataan Adobe Reader-ohjelmalla.

Tekijä lähettää lomakkeen Oulun yliopiston tutkijakoulun vahvistettavaksi sähköpostin liitetiedostona sähköpostiosoitteeseen uniogs(at)oulu.fi. 

Tutkijakoulun koordinaattori tarkistaa tiedot, lisää väittelyluvan myöntämisen päivämäärään ja vahvistaa lomakkeen nimellään. Hän lähettää lomakkeen sähköpostin liitteenä sekä tekijälle että Acta-sarjan toimitukseen: acta.toimitus(at)oulu.fi.

Toimituksessa lomakkeeseen lisätään sarjanumero ja ISBN-tunnukset sekä ladataan lomake sähköiseen allekirjoituspalveluun (UniOulu Sign) väittelijälle ja sarjatoimittajalle sähköisesti allekirjoitettavaksi. Allekirjoituspyynnön vastaanottaja saa sähköpostiinsa viestin, joka sisältää linkin allekirjoituspyyntöön. Siirtyminen allekirjoituspyyntöön tapahtuu napsauttamalla viestissä olevaa Avaa dokumentti -linkkiä.

Allekirjoittamalla julkaisusopimuksen tekijä vastaa laatimansa aineiston alkuperäisyydestä. Sarjassa edellytetään, että tekijä pyytää luvat kuvien, kuvioiden, taulukoiden ym. sellaisen aineiston uudelleenjulkaisemista varten, joka ei ole suora sitaattioikeuden mukainen tekstilainaus. Lainausten yhteyteen, esimerkiksi kuva- tai taulukkoteksteihin, lisätään lupatiedot (esimerkkejä). Julkaisusopimuksessa tekijä sitoutuu siihen, että jos kirjoitus tai sen osia ha­lutaan myöhemmin julkaista muualla, siihen on pyydettävä lupa Acta-sarjan toimituksesta.
Koristekuva