Siirry pääsisältöön

Acta Universitatis Ouluensis -opinnäyteopas: Viitteidenhallinta

Viitteidenhallinta

Viittedenhallinta

Acta-sarjan viittaustyylistä on luovuttu, ja sen tilalle on otettu käyttöön APA-viittaustyyli. Huomaa että APA-viittaustyylissä ei ole käytössä numeroviittausjärjestelmää. C-sarjassa voidaan tarvittaessa käyttää myös IEEE-viittaustyyliä. Muutkin tieteenalakohtaiset viittauskäytännöt ovat mahdollisia (B-sarja), mutta sovi asiasta sarjatoimittajan kanssa.

 

Acta-julkaisusarjassa on siirrytty APA 6th -tyylistä APA 7th -viittaustyylin. Yksi muutos koskee julkaisujen DOI-merkintöjä. Huomioi muutos ja tarkista huolellisesti DOI-merkinnät myös Actan esitäytetyn kirjoituspohjan sivulla Osajulkaisuluettelo (s. 13) sekä Osajulkaisut (s. 35).
APA 7:ssa DOI merkitään seuraavasti: https://doi.org/10.1080/15402002.2016.1163702 (voi olla myös http:// -alkuinen).
IEEE-viittaustyylissä DOI merkitään puolestaan seuraavasti: doi:10.1109/TCOMM.2012.020612.090300.

 

Acta-toimitus suosittelee, että väitöskirjan tekijät käyttäisivät Mendeley-ohjelmaa, koska esim. Wordin omaa viitteidenhallintatyökalun käyttö aiheuttaa teknisiä
ja yhteensopivuusongelmia sekä ylimääräistä työtä. Acta-mallipohjan yhteensopivuutta muiden viitteidenhallintaohjelmien kanssa ei ole myöskään testattu. 

 

Refworks

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun tilaukset RefWorks-viitteidenhallintaohjelmaan päättyvät 31.12.2021

 

Voit siirtää RefWorksissa olevat viitteesi toiseen viitteidenhallintaohjelmaan, kuten Zotero ja Mendeley. Huomaa erityisesti, että Wordissa tai muussa tekstinkäsittelyohjelmassa olevia viittauksia RefWorksin viitteisiin ei saa muutettua automaattisesti toiseen viitteidenhallintaohjelmaan.

Kirjaston uutinen: RefWorks-viitteidenhallintaohjelman sopimus päättyy 31.12.2021

Viitteiden siirto RefWorksista Mendeleyhin
 

Mendeley

Mendeleyssä yhdistyvät viitteiden hallinta ja akateeminen verkostoituminen. Mendeleyn ilmaisen version voi ottaa käyttöön luomalla tilin ja asentamalla tarvittavat ohjelmat, ks. Mendeley.

Mendeley-opas

 

Viitteidenhallinta LaTeX-järjestelmässä

Ks. ohjetiedosto ActaOuluReadme.pdf sivulla Mallipohja: LaTeX

Koristekuva

 

APUA TIEDONHAKUUN

Pyydä apua tiedonhakuun aiheestasi. Kysy tietokannoista, e-kirjoista, artikkeleista tai viitteidenhallinnasta.
Sähköposti: informationservice(at)oulu.fi