Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Acta Universitatis Ouluensis -opinnäyteopas: Viitteidenhallinta

Viitteidenhallinta

Viittedenhallinta

Acta-sarjan viittaustyylistä on luovuttu, ja sen tilalle on otettu käyttöön APA-viittaustyyli (APA 6th - American Psychological Association, 6th Edition). Huomaa että APA-viittaustyylissä ei ole käytössä numeroviittausjärjestelmää. C-sarjassa voidaan tarvittaessa käyttää myös IEEE-viittaustyyliä. Muutkin tieteenalakohtaiset viittauskäytännöt ovat mahdollisia (B-sarja), mutta sovi asiasta sarjatoimittajan kanssa.

Acta-toimitus suosittelee, että väitöskirjan tekijät käyttäisivät RefWorks- tai Mendeley - ohjelmaa, koska esim. Wordin omaa viitteidenhallintatyökalun käyttö aiheuttaa teknisiä ja yhteensopivuusongelmia sekä ylimääräistä työtä. Acta-mallipohjan yhteensopivuutta muiden viitteidenhallintaohjelmien kanssa ei ole myöskään testattu. 

Kirjasto tarjoaa tukea RefWorksin ja Mendeleyn käyttöön: informationservice(at)oulu.fi

 

RefWorks

Yliopisto on hankkinut opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön RefWorks-viitteidenhallintaohjelmiston, josta on julkaistu kokonaan uusi versio - New RefWorks. Aloita käyttämään väitöskirjassasi uusinta versiota, koska vanhalla versiolla (Legacy) tehtyjä dokumentteja ei voida siirtää uudelle versiolle. Lisätietoja: http://libguides.oulu.fi/New_RefWorks

RefWorks-ohjelman opas
RefWorksin asiakastuki: refworks.support@proquest.com

Tarkista järjestelmävaatimukset (Mac/Windows).

 

Mendeley

Mendeleyssä yhdistyvät viitteiden hallinta ja akateeminen verkostoituminen. Mendeleyn ilmaisen version voi ottaa käyttöön luomalla tilin ja asentamalla tarvittavat ohjelmat, ks. Mendeley.

Hyvät ohjeet Mendeleyn käyttöön on mm. Tampereen yliopiston kirjaston Mendeley -oppaassa.

 

Viitteidenhallinta LaTeX-järjestelmässä

Ks. ohjetiedosto ActaOuluReadme.pdf sivulla Mallipohja: LaTeX

Koristekuva