Siirry pääsisältöön

Acta Universitatis Ouluensis -opinnäyteopas: Viitteidenhallinta

Viitteidenhallinta

Viittedenhallinta

Acta-sarjan viittaustyylistä on luovuttu, ja sen tilalle on otettu käyttöön APA-viittaustyyli. Huomaa että APA-viittaustyylissä ei ole käytössä numeroviittausjärjestelmää. C-sarjassa voidaan tarvittaessa käyttää myös IEEE-viittaustyyliä. Muutkin tieteenalakohtaiset viittauskäytännöt ovat mahdollisia (B-sarja), mutta sovi asiasta sarjatoimittajan kanssa.

 

Acta-julkaisusarjassa on siirrytty APA 6th -tyylistä APA 7th -viittaustyylin. Yksi muutos koskee julkaisujen DOI-merkintöjä. Huomioi muutos ja tarkista huolellisesti DOI-merkinnät myös Actan esitäytetyn kirjoituspohjan sivulla Osajulkaisuluettelo (s. 13) sekä Osajulkaisut (s. 35).
APA 7:ssa DOI merkitään seuraavasti: https://doi.org/10.1080/15402002.2016.1163702 (voi olla myös http:// -alkuinen).
IEEE-viittaustyylissä DOI merkitään puolestaan seuraavasti: doi:10.1109/TCOMM.2012.020612.090300.

 

Acta-toimitus suosittelee, että väitöskirjan tekijät käyttäisivät Mendeley-ohjelmaa, koska esim. Wordin omaa viitteidenhallintatyökalun käyttö aiheuttaa teknisiä
ja yhteensopivuusongelmia sekä ylimääräistä työtä. Acta-mallipohjan yhteensopivuutta muiden viitteidenhallintaohjelmien kanssa ei ole myöskään testattu. 

 

Mendeley ja Zotero

Mendeley ja Zotero ovat ilmaisia viitteidenhallintaohjelmia. Ne voi ottaa käyttöön luomalla tilin ja asentamalla tarvittavat ohjelmat.

Mendeley-opas

Zotero-opas

 

 

Viitteidenhallinta LaTeX-järjestelmässä

Ks. ohjetiedosto ActaOuluReadme.pdf sivulla Mallipohja: LaTeX

Koristekuva

 

APUA TIEDONHAKUUN

Pyydä apua tiedonhakuun aiheestasi. Kysy tietokannoista, e-kirjoista, artikkeleista tai viitteidenhallinnasta.
Sähköposti: informationservice(at)oulu.fi