Siirry pääsisältöön

Acta Universitatis Ouluensis -opinnäyteopas: Väitöskirjan julkaiseminen

Ennen väitöskirjan julkaisuprosessia

Ennen esitarkastusta

Käytä väitöskirjassasi sarjan edellyttämään mallipohjaa jo ennen sen lähettämistä esitarkastukseen. Lähetä myös kaikki osajulkaisut ja luvat tarkistettavaksi ennen työn esitarkastusta.

 

Toimitusprosessin aloittamiseen tarvittava aineisto

Toimitusprosessi alkaa, kun tekijällä on tohtoriohjelmatoimikunnan myöntämä väittelylupa ja toimitus on saanut häneltä koko aineiston noin 4 viikkoa (18 työpäivää) + 7 pv ennen väitöstä:

1. Täytetty julkaisusopimus tutkijakoulun koordinaattorin vahvistamana. Toimitus lisää lomakkeeseen myöhemmin sarjanumeron ja ISBN-tunnukset.

2. Lopullinen käsikirjoitus kielentarkistettuna ja oikoluettuna, sarjan vaatimassa muodossa Word-tiedostona / LaTexin käyttäjät PDF-tiedostona. Käsikirjoituksessa on mukana kielentarkastetut suomen- ja englanninkieliset tiivistelmät asiasanoineen (LaTexin käyttäjä lähettää ne erillisenä Word-tiedostona).

3. Julkaistut osajulkaisut PDF-tiedostoina ja julkaisemattomat Word-tiedostona esim. Acta-malliin taitettuna.

4. Osajulkaisujen kustantajien luvat ja muut uudelleenjulkaisemiseen tarvittavat luvat.

5. PDF-tiedosto, jossa on lista tekijän omista, väitöskirjassa ensimmäistä kertaa julkaistavista kuvista ja taulukoista. Kaikissa muissa kuvissa ja taulukoissa pitää olla ohjeiden mukainen lähde- ja tekijänoikeusmerkintä.


Lupiin liittyen ks. lisäohjeet: Osajulkaisut ja luvat sekä Yleisiä ohjeita tekijänoikeuksista.